No existen sanadores, sí personas, pequeños-grandes guías y maestros que nos ayudan a avanzar, a reconocer y aprovechar nuestro potencial, a encontrarnos a nosotros mismos, a ser autosuficientes y alegres. Libres. Sin miedo.

miércoles, 19 de febrero de 2014

Secuestrante als llegums

A aquells que no heu mirat mai les etiquetes del que compreu i consumiu, us convido a fer-ho. És una lectura d’allò més estimulant— en un sentit molt ampli. I sorprenent. Com la dels ingredients d’un pot de llegum. Qualsevol pensaria pel seu aspecte que conté sols la lleguminosa en qüestió, aigua i sal, com quan les fas a casa. (Més conservants, és clar, per a que durin més temps— a la fàbrica, als magatzems, als prestatges de les botigues, al rebost,…) Però— alerta!—en la majoria de casos les acompanya també un misteriós component batejat amb el nom de EDTA CaNa2. O sigui àcid etilendiaminotetraacètic. També anomenat“secuestrante”.
El primer cop que vaig llegir-ho se’m va escapar el riure; després, ja no tant. I és que aquesta sal química, molt utilitzada en la confecció de sabó i detergent—per variar!—, s’incorpora a les conserves pel seu efecte antioxidant. Això significa que manté el color i l’aspecte del producte, impedint que els minerals i el procés natural de descomposició faci la seva. Efectivament el poder quelant del EDTA és molt útil en casos d’intoxicació per metalls pesats, doncs ajuda a excretar-los; però en el cas del menjar, inutilitza gran part de les propietats beneficioses de l’aliment, dificultant al cos l’absorció de les vitamines i els minerals (entre ells el ferro, un dels principals motius pels quals paradoxalment es consumeixen llegums). Potser per això està en la llista negra de la FDA (Administració Americana d’Aliments i Drogues) o se n’ha prohibit l’ús a Austràlia, mentre a la resta de països diversos estudis intenten connectar-hi símptomes com deficiències de calç, rampes musculars, trastorns intestinals, problemes de ronyó, etc.
Continua a... http://teresaroig.wordpress.com/2014/02/18/secuestrante/

No hay comentarios:

Publicar un comentario